Bine ați venit pe blog

Fiți la curent cu cele mai recente știri și actualizări

January 4, 2023

Israelul este mai mult decât un peisaj de admirat. Pentru mulți este locul de baștină la care poți să ajungi doar prin harul și mila lui Dumnezeu. Israelul reprezintă ținta pelerinilor, Pământul făgăduinței, Țara Sfântă. Anual sute de mii de turiști îl vizitează. Geografia sa se găsește întipărită pe fiecare pagină a Sfintelor Scripturi. Betleem - locul nașterii Fiului lui Dumnezeu, Cana din Galileea - locul primei minuni săvârșite de Mântuitorul Isus Cristos, Betania - locul unde viața biruiește moartea, râul Iordan - locul botezului lui Isus Cristos, Marea Galileii - locul unde furtuna se liniștește la glasul Fiului lui Dumnezeu, Muntele Tabor - locul descoperirii slavei lui Dumnezeu, Muntele Fericirilor, Ierusalim, Via Dolorosa - drumul durerii și al Crucii sau Grădina Mormântului. O țară mică pe care o străbați de la est la vest în numai 2 ore, iar de la nord la sud în 9 zile, distanțe pe care și Hristos le-a străbătut.

Dintre toate locurile de pe pământ, Dumnezeu l-a ales pe acesta pentru a se descoperi oamenilor, pentru a coborî pe pământ printre cei pe care îi iubește. Credincioșii din lumea întreagă sunt atrași spre aceste locuri în dorința de a experimenta prezența lui Dumnezeu și atingerea Sa în chip minunat. Deși este o țară mică cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, Israelul este cea mai longevivă țară de pe pământ și despre care apar informații zilnic pe canalele mass-media. 

Ca orice țară, Israelul are un imn național, un cântec care îl definește ca stat și care este simbol al unității naționale. „Hatikva” sau „Speranța” a fost scrisă în prima sa versiune în 1877 de către poetul evreu pribeag Naftali Hertz Imber. În anul 1888, Samuel Kogan, un tânăr țăran evreu originar din Ungheni, Basarabia, a potrivit textul poeziei lui Imber pe o melodie populară de proveniență românească. Cântecul, scris într-o gamă minoră a fost intonat în anul 1901 de către delegații celui de-al V-lea Congres Sionist ținut în Elveția, iar în timpul Holocaustului „Hatikva” a fost cântecul oficial al rezistenței evreiești din Ghetoul Varșoviei în anii 1942-1943. Versurile sale ating coarda sensibilă a inimii și vorbesc despre dorința poporului evreu. Ele sună cam așa

„Atâta timp cât în adâncul inimii încă arde de dorință un suflet de evreu,Căci încolo până spre marginile Estului,Un ochi continuă să vegheze asupra Sionului,Speranța noastră încă nu s-a pierdut,Speranța noastră de 2000 de ani,Să fim un popor liber pe pământul nostru,Pământul Sionului și al Ierusalimului...”

Israelul este țara promisă de Dumnezeu lui Avraam, este locul unde s-a născut și a crescut Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii. Israelul are ceva special, dincolo de cuvinte care face din fiecare vizită o experiență de neuitat. Este considerat drept Țara Sfântă de către toate religiile lumii de la Creștinism la Iudaism sau Islam. Este locul spre care tânjește sufletul oricărui om însetat după Dumnezeu și după care cred că tânjești și tu!

OXENTIA TOURISm

Ne dorim ca atunci când apelezi la serviciile noastre să ai încredere că vom căuta pentru tine cea mai bună soluție și îți vom putea prezenta cea mai bună ofertă pentru ca vacanța ta să fie una de vis!

Despre autor

Mihail Manole

Oxentia pentru unii poate sună ciudat, pentru alții complicat – pentru mine și pentru noi toți, Oxentia Tourism este locul de unde pornești în călătorie și unde ne dorim să revii întotdeauna cu plăcere!
- Un pelerin care a descoperit frumusețea călătoriilor de bun gust!

Lăsați un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Descarcă eBook-ul GRATUIT - "Călător în Țara Sfântă" -

Există o singură Țară Sfântă. De sute de ani, oamenii continuă să se adune în Israel pentru a vizita locurile sfinte. Oamenii vor să meargă pe unde a mers Isus. Este adesea numită cea mai veche destinație turistică de pe pământ. În Israel puteți experimenta Marea Mediterană, deșertul, munții, văile verzi, lacurile, râurile, orașele și localitățile de toate dimensiunile. Vă puteți bucura de destinații unice, cum ar fi Marea Moartă și Orașul Vechi din Ierusalim.