OXENTIA TOURISM este mai mult decât o agenție de turism - este un prieten cu adevărat. Are grijă ca fiecare turist să se simtă bine, să nu-i lipsească nimic.
Pentru o calitate cât mai bună a serviciilor noastre te invităm și pe tine să ne trimiți recomandările sau opiniile tale aici.

01.

Daniel Malutan

Despre Israel şi pelerinaje în Țara Sfântă s-a scris mult, acum a venit şi rândul meu. Cu un strop de emoţie am decis să fac pasul şi să mă înscriu la agenţia de turism Oxentia Tourism pentru un pelerinaj în Israel.

Am căutat informaţii de tot felul: care este securitatea acolo, ce se mănâncă, ce obiceiuri au ei, etc. Au fost mulţi care m-au sfătuit să renunţ, să-mi fac testamentul, să mă mai gândesc... Interesul creştea cu cât se apropia momentul plecării. Acum pot să spun că am avut un timp deosebit de binecuvântat.

Într-un grup mixt în ce priveşte apartenenţa la o biserică neoprotestanta, repede ne-am unit şi hotărât în privinţa ţintei noastre și anume, aceea de a călca pe urmele Mântuitorului. Intinerarul a fost bogat cu multe puncte de interes pe care le găsim în Vechiul Testament dar şi în Noul Testament. Timpul a fost folosit foarte eficient. Am fost bine informaţi pe tot parcursul călătoriei, atât cu privire la ceea ce vedeam, cât şi la situaţiile şi cultura în care ne aflăm. M-am simţit tot timpul comfortabil şi în siguranţă.

Ţara Sfântă, Israel, va rămâne o ţară a contrastelor, o ţară deosebit de frumoasă, o ţară cu o încărcătură istorică şi spirituală bogată. Se poate vedea şi azi zbuciumul existent între diferite grupuri religioase prezente pe toată suprafaţa ţării. Statul Israel este cuprins între Marea Moartă şi râul Iordan, în est, şi ţărmul Mării Mediterane, în vest. Spre nord se învecinează cu Siria şi Liban, spre est cu Iordania, iar în sud-vest cu Egiptul.
După 7 zile pline de informaţii şi activităţi pot spune că am avut din plin un timp binecuvântat. Este lesne de înţeles că am păşit prin locuri care alteori mi le-am imaginat din pasajele biblice sau alte scrieri. Pe lângă locurile diferite de cum eram obişnuit, dar totuși,pitoreşti, am trăit momente spirituale deosebite. Emoţia şi încărcătura creştină au fost revărsate peste tot grupul atunci când fiecare loc vizitat a fost confirmat cu pasajele biblice.

Pelerinajul în Țara Sfântă a fost organizat impecabil din mai multe puncte de vedere:

  • Crearea cadrului de a-L simți altfel pe Isus Cristos;
  • Crearea cadrului creştinesc documentat biblic;
  • Ghidul a fost impecabil şi devotat în slujba ce a făcut-o;
  • Cazarea, mâncarea şi transportul a fost la nivelul promis.

Cu adevărat citesc Biblia cu alţi ochi după acest pelerinaj. Este foarte greu să exprimi în cuvinte de ce se întâmplă acest lucru. Domnul să binecuvânteze Tara sfântă! Şi aşa cum cum Psalmistul David spune în Psalmul 122:6  „Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc, să se bucure de odihnă” haideţi să o facem! Nu  v-aţi întrebat de ce Psalmistul ne-a cerut acest lucru?

Pentru mulţi creştini a ajuns o provocare şi totodată o întrebare: de ce rugăciunea pentru Ierusalim? Din vechime,regele David făcea apel la rugăciune pentru Ierusalim, cu toate că, în vremea respectivă, regatul se bucura de pace. Dumnezeu binecuvântase domnia lui David şi totuşi, rosteşte apelul de rugăciune care ilustrează un caracter profetic. El nu ştia că peste mii de ani viitorul stat Israel va fi cuprins de conflicte. Dar Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru felul minunat prin care El descoperă lucrurile viitoare pentru copiii Săi!
Pacea Ierusalimului este un concept care se răsfrânge şi asupra noastră. Liniştea capitalei care găzduieşte cele trei religii monoteiste (iudaismul, creştinismul, islamul) depinde de pacea lumii întregi. Capitala statului Israel este punctul central în jurul căruia se învârt toate politicile lumii, conflictele şi bunăstarea noastră. Astfel, în vremea aceasta este nevoie de adevăraţi închinători ai Tatălui, care să mijlocească pentru linişte şi pace în interiorul capitalei, care de mult timp nu ştie ce înseamnă pacea adevărată.

Îndemnul psalmistului David ilustrează beneficiul dublu al unei simple rugăciuni venite din inimă şi rostită cu sinceritate: pacea Ierusalimului şi odihna noastră. Cu alte cuvinte, şi noi avem parte de linişte, pace pe care numai Cel Sfânt o poate da. Haideţi să dorim binele societăţii în care trăim! Noi nu ştim care este planul Domnului cu privire la ceea ce se va întâmpla concret în anii următori, dar putem să punem umărul în rugăciune, ca Dumnezeu să binecuvânteze trăirea noastră pe acest pământ.

În concluzie, mulţumesc organizatorului, OXENTIA TOURISM şi ghidului Daniel Stanger, care au fost deosebit de amabili, prietenoşi şi plini de dragostea lui Hristos. Nu voi uita această experienţă spirituală şi cu încredere pot să recomand tuturor acest pelerinaj în Țara Sfântă.

Shalom!

Daniel Maluțan

Sursa: http://biserica1.ro/arhiva-editoriale/340-daniel-malutan

2 chapters

1h 30m reading time

Ce ne face pe noi diferiți

Dincolo de cuvintele noastre, stau mărturie aprecierile celor care au călătorit cu noi și care acum fac parte dintre clienții noștri. Avem convingerea că și mărturia ta va fi în favoarea noastră, pentru că vom face tot ce ține de noi ca și tu să călătorești, dar în același timp, să te simți ca acasă!

  1. Promovăm un turism de calitate și dorim să răspundem tuturor exigențelor clienților noștri prin servicii la standarde internaționale.
  2. Suntem întotdeauna aproape de clienții noștri și încercăm să menținem costurile ofertelor noastre la prețuri favorabile lor! În plus, ne dorim ca tu, clientul nostru, să te simți acasă oriunde vei călători și să te bucuri de viață alături de cei dragi!

Siguranța

Îți propunam un pelerinaj fără surprize neplăcute cu Oxentia Tourism. Totul este pentru tine:

1.Suport 24/7 pe perioada pelerinajului (acces direct la poliție, spitale, ambasada română, armata),
2.Asigurare storno în caz de urgență,
3.Suport pentru cei cu nevoie speciale(pers. în vârstă și pers. cu dezabilități),
4.Flexibilitate în alegerea obiectivelor de vizitare (lista propusă este informativă),
5.Sistem de comunicare inclus,
6.Ghid de limba română.

Hai cu noi și nu vei regretă.

Calitatea

Hai cu noi într-un pelerinaj evanghelic!
    1. Fără costuri ascunse,
    2. Siguranță și securitate
    3. Asigurare storno în caz de urgență,
    4. Flexibilitatea în vizitarea punctelor turistice,
    5. Respect și seriozitate,
    6. Ghid acreditat în limba română.

Încrederea

De ce să vii cu noi în Israel ? | Oxentia Tourism
    1. Suntem profesioniști,
    2. Cuvântul e cuvânt (fără costuri suplimentare),
    3. Siguranță turistului este 100%,
    4. Condiții de transport și cazare de 4 ****,
     5. Parteneriate strategice cu turoperatori de încredere,
    6. Rată de satisfacție 99%.

100% - Garanția de satisfacție pentru 7-Zile

SATISFACȚIE
100% 
GARANTARE

Dacă, din orice motiv, nu vă place pachet de servicii ales, puteți obține o rambursare completă oricând în termen de 7 de zile de la cumpărare. Dacă aveți probleme, luați legătura cu echipa noastră prietenoasă de asistență și vă vor ajuta până când veți obține rezultatele de care aveți nevoie sau vă vor oferi o rambursare rapidă.

Întrebări frecvente

Am nevoie de pașaport ? Care sunt formalitățile la vamă ?

Da fiecare persoană care călătorește în Israel are nevoie de un pașaport care să fie valabil cel puţin 6 luni de la data prevăzută pentru intrarea în Israel.
De menționat este și faptul că accesul pe teritoriul Statului Israel al deținătorilor de pașaport românesc simplu temporar este permis numai în cazul călătoriei în scopuri turistice, iar acest document trebuie să fie valabil cel puțin șase luni înainte de data deplasării efective în Israel.
Să răspundeți cu calm și răbdare la toate întrebările puse de agenții vamali, să nu luați nici un comision pe care să-l transportați cu voi pentru terți, să asistați PERSONAL la împachetarea bagajelor cu care călătoriți și să nu vă lăsați bagajele nesupravegheate din momentul împachetării și până la îmbarcare.

Ce haine punem în bagaj ?

Dacă veți călători în perioada de vară (aprilie – octombrie) este indicat să puneți în bagaj pantaloni scurți, lungi subțiri, tricouri, cămăși ușoare, pălării, rochii vaporoase pentru femei, pantofi pentru drumeții, ochelari de soare, îmbrăcăminte pentru plajă. Dacă veți călători iarna (noiembrie-martie) luați cu dumneavoastră haine de ploaie, bluze, pantaloni, adecvați pentru această perioadă. Este bine de știut că la Eilat și Marea Moartă veți avea nevoie de haine mai subțiri. Vara, radiația solară este destul de puternică în Israel. Este recomandat să aveți o pălărie cu boruri largi, loțiune pentru soare și o sticlă cu apă. De asemenea pentru vizitele la obiectivele religioase este bine să aveți îmbrăcăminte decentă adecvată vizitelor la biserici, sinagogi, Zidul Plângerii ș.a.m.d.

Ce mâncăm în Israel?

Dacă veți decide să călătoriți în Israel cu Oxentia Tourism trebuie să știți că prânzul și cina sunt incluse în prețul călătoriei și vor fi servite la hotelurile în care veți fi cazați în regim de bufet. Mâncarea este variată și pe gustul oricărei persoane. Falafelul, spre exemplu, a fost adoptat drept mâncarea națională în Israel. Este o mâncare vegetariană făcută din năut cu multă salată care se servește în pită. Se spune că Israelul e paradisul veganilor, și într-adevăr, nu ai doar hummus, falafel, salate și ciuperci prăjite, ai zeci de alte feluri de care te poți bucura.
Se pricep foarte mult și la miel, aici se consumă mult acest fel de carne și stiu să-l prepare în așa fel încât și cei care de altfel nu sunt iubitori de carne de miel îl mănâncă cu plăcere ca să nu mai vorbim de banalul pui care la fel e preparat foarte gustos. În schimb dacă veți aștepta să găsiți carnea de porc la masă, ei bine trebuie să vă spunem că nu veți avea ocazia întrucât evreii nu o consumă din motive religioase.

Ce limbă se vorbește în Israel ?

Aici toți vorbesc engleza , aceasta fiind o limbă de circulație internațională pe care se pune accent încă din școala primară, așa că de la șoferul de autobuz la comercianți toți vorbesc perfect în engleză. De altfel toate indicatoarele din Israel sunt scrise în 3 limbi: ebraică, arabă și engleză.
Dar pentru că e politicos să știi măcar câteva expresii de bază în limba ebraică atunci când saluți poți să spui „Shalom”, dacă vrei să mulțumești spui „Toda”, „Poftă bună”- „Be teavon” , „Bună dimineața” – „ Boker tov” și la despărțire ”Lhitraot - la revedere”.

Explorați cele mai populare călătorii 

DA! MĂ ÎNSCRIU LA NEWSLETER

Că să fiu informat la timp

Abonează-te la Newsletter