Bine ați venit pe blog

Fiți la curent cu cele mai recente știri și actualizări

April 25, 2023

🇮🇱 Israel - 75 de ani, La mulți ani! Dumnezeu să binecuvânteze Israelul!

📢 Astăzi, pentru că este 25 aprilie 2023, nu ne rămâne decât să spunem

„La mulți ani, Israel!”

❤❤❤ Dumnezeu să binecuvânteze Statul Israel - acum, la celebrarea celor 75 de ani de independență.

După acest moment emoționant, David Ben Gurion a citit declarația cu voce tare în auzul celor prezenți. Iată câteva cuvinte din acest înscris: „Israelul a fost locul nașterii poporului evreu. Aici și-a primit pentru prima dată statutul de stat, a creat valori culturale de o importanță națională și universală și a dat lumii eterna Carte a Cărților.... Așadar, prin această proclamație, declarăm întemeierea statului evreiesc în Eretz Yisrael, care va fi cunoscut și ca Statul Israel.... Punându-ne încrederea în Stânca lui Israel atașăm acestei proclamații semnăturile noastre pe pământul patriei, în orașul Tel Aviv, în ajunul Sabatului, 14 mai 1948”.

Întâmplare, destin, soartă, sau împrejurare? Cred că putem spune cu siguranță cp hotărârea lui Dumnezeu, mai dinainte încă din veșnicie, hotărâre anunțată chiar și de profetul Isaia pe care îl aminteam la început. „Cine a auzit vreodată așa ceva? Cine a văzut vreodată așa ceva? Se poate naște oare o țară într-o zi? Se naște un neam așa dintr-o dată? Abia au apucat-o muncile, și fiica Sionului şi-a și născut fiii!” [Isaia 66.8]

Și răspunsul este cu siguranță DA, atunci când lucrul acesta este hotărât în planul lui Dumnezeu. Căci cine poate sta împotriva Atotputernicului lui Israel?

După mulți ani de durere și rătăcire prin lume, poporul evreu era din nou o națiune. În fiecare an, conform calendarului evreiesc, pe data de 5 a lunii Iyar, poporul Israel își amintește de această zi memorabilă înscrisă în analele istoriei sale. Dacă data de 5 a lunii Iyar cade într-o zi de sâmbătă sau duminică, atunci celebrarea acestei zile este mutată în ziua de joi ce precede aceasta zi a săptămânii. De aceea, în fiecare an, Sărbătoarea declarării Independenței Statului Israel este celebrată în zile diferite. 

Rata de satisfacție

99%

Siguranța turistului

100%

Parteneriate strategice cu turoperatori de încredere

100%

Despre autor

Mihail Manole

Oxentia pentru unii poate sună ciudat, pentru alții complicat – pentru mine și pentru noi toți, Oxentia Tourism este locul de unde pornești în călătorie și unde ne dorim să revii întotdeauna cu plăcere!
- Un pelerin care a descoperit frumusețea călătoriilor de bun gust!

Lăsați un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Descarcă eBook-ul GRATUIT - "Călător în Țara Sfântă" -

Există o singură Țară Sfântă. De sute de ani, oamenii continuă să se adune în Israel pentru a vizita locurile sfinte. Oamenii vor să meargă pe unde a mers Isus. Este adesea numită cea mai veche destinație turistică de pe pământ. În Israel puteți experimenta Marea Mediterană, deșertul, munții, văile verzi, lacurile, râurile, orașele și localitățile de toate dimensiunile. Vă puteți bucura de destinații unice, cum ar fi Marea Moartă și Orașul Vechi din Ierusalim.